Pirkkalan metodistiseurakunta

Monelle lukijalle Pirkkalan kotiseurakunta saattaa olla jo tuttu nimi tai olet ehkä käynyt jossakin tilaisuudessamme. Pirkkalan metodistiseurakunta saattaa kuulostaa äkkiseltään vähän vieraammalta. Pirkkalan kotiseurakunta on viime kesänä vaihtanut nimensä Pirkkalan metodistiseurakunnaksi.

Olemme siis metodisteja. Pirkkalan metodistiseurakuntana olemme koko historiamme ajan eli vuodesta 2010 olleet osa Suomen Metodistikirkkoa. Koska aikaisempi nimemme on aiheuttanut hämmennystä, päätimme, että vaihdamme nimemme kertomaan suoraan sen ketä ja mitä olemme.

Metodismi on kansainvälisesti suuri herätysliike. Metodistikirkossa jäseniä on maailmanlaajuisesti yli 11 miljoonaa. Me Pirkkalan metodistiseurakuntana olemme osa tuota suurta metodistiperhettä. Metodistikirkossa ajatellaan juuri näin, että olemme kaikki yhtä perhettä. Kaikki kristityt olemme myös samaa Kristus- ruumista ja pyrimmekin toimimaan muiden kirkkokuntien kanssa hyvässä yhteistyössä. Suomessa on yhteensä 11 metodistiseurakuntaa, joissa jäseniä on yhteensä noin tuhat henkilöä.

Metodisteina haluamme seurata kolmea yksinkertaista sääntöä; Älä tee pahaa ajatuksin, sanoin tai teoin. Tee kaikkea hyvää rakastaen ja palvellen toisia ja koko luomakuntaa. Pysy Jumalan yhteydessä ja rakkaudessa. Kuulostaa ehkä yksinkertaiselle ja helpolle, mutta niiden noudattaminen on vaikeampaa kuin kuvittelisi. Tarvitsemme toinen toisiamme ja Jumalan Pyhän Hengen ohjausta ja apua, jotta pidämme nämä säännöt mielessä ja pystymme niitä toteuttamaan. Kuitenkin sääntöjen toteuttamisen tulisi olla niin yksinkertaista, että katseemme ja huomiomme pysyisi Jumalassa eikä sääntöjen toteutuksessa.

Haluamme olla avoin, hyväksyvä ja tavoittava seurakunta. Meille jokainen ihminen on arvokas, Jumalan luomus, mestariteos. Meillä on ehtoollinen kaikille avoin. Haluamme kohdata sekä niitä ihmisiä, jotka ovat uskosta osattomia, mutta myös heitä, jotka ovat jo vastaanottaneet Jeesuksen elämäänsä vapahtajana ja kaipaavat seurakuntayhteyttä. Haluamme antaa seurakuntalaisille tilaa palvella ja löytää oma kutsumuksensa ja tehtävänsä. Pyrimme rohkaisemaan ja auttamaan niin hengellisen kuin konkreettisen avun tarpeessa olevia.

Olemme rukoileva seurakunta. Haluamme toteuttaa Jumalan meille antamaa tehtävää Pirkkalassa ja sitä paikkaa haluamme täyttää rukoillen. Uskomme, että rukous on tärkein ja voimakkain työkalu seurakuntamme tehtävässä, tarjota pelastusta. Meillä on täällä torilla tänään sekä tilaisuuksissamme mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun. Myös esirukouspyyntöjä voi meille lähettää tekstiviestinä ja rukousrinki rukoilee niiden puolesta.

Meillä Pirkkalan metodistiseurakunnassa on kokoomme nähden paljon erilaista toimintaa. Meillä on jumalanpalveluksia kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 17. Nämä tilaisuudet pidämme Kyöstillä sijaitsevassa Pirkan Pirtillä. Säännöllistä pienryhmää toimintaa on Nuolialan kirjaston kerhohuoneella pidettävä ROK- ryhmä, jossa rukoillaan, opetetaan ja keskustellaan raamatusta. Muskari on toiminut Kurikankulmankoululla. Se on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja on ollut hyvin suosittu ja pidetty. Naisten seuroja on pidetty Kyöstillä, pienryhmävetäjän kodissa. Siellä on mahdollisuus keskustella erilaisista hengellisistä asioista ja saada kokea yhteyttä muiden naisten kanssa myös rukouksessa. Rukouskokouksia pidämme säännöllisesti kahdesti kuukaudessa ihmisten kodeissa. Kuten huomaatte, meillä on erilaista toimintaa ympäri Pirkkalaa. Uskon, että sinäkin löydät itsellesi sopivan paikan seurakuntamme tilaisuuksista. Olet sydämellisesti tervetullut tilaisuuksiimme! Tarkempia tietoja löytyy nettisivuiltamme www.metodistikirkko.fi/pirkkala tai voit tulla juttelemaan myös kanssamme. Tervetuloa tutustumaan!

-Maarit