Elämä Eväät -ilta

Syyskuussa aloitamme toimintamme Kyöstillä. Elämän Eväät-ilta pidetään joka keskiviikko klo 18.00 – 20.00. Paikkana on Kyöstin kerhotalo, jonka osoite on Kyöstintie 6. Illat sisältävät eväitä elämään Jumalaa lähellä, hänen lapsinaan. Illat sopivat niille, jotka eivät vielä tunne Jeesusta omaksi Herrakseen ja myös niille, jotka haluavat päästä eteenpäin uskossaan. Toisinsanoen ihan jokainen on tervetullut mukaan. Parillisilla viikoilla vietämme myös Pyhää ehtoollista. Ensimmäinen Elämän Eväät-ilta on 4.9. klo 18.00. Paikalla on myös  pastorimme Tom Riska. Tervetuloa yhdessä avaamaan eväspakettia, joka ravitsee ja antaa voimia elämään Isän lapsina.

Jeesus-päivästä

Järjestimme Pirkkalassa Suupantorilla jo perinteiseksi muodostuneen Jeesus- päivän yhdessä Kansanlähetyksen sekä PiKrin kanssa. Tapahtuman avauspuheenvuoron piti seurakuntamme pastori Maarit Laamanen. Tässä hänen puheensa:

Kutsuttu

Olette sydämellisesti tervetulleita tähän Jeesus- päivään, joka järjestetään jo neljännen kerran. On hienoa, että juuri sinä olet tullut osallistumaan ja olet mukana. Tuttuun tapaan meitä on täällä useampia tapahtuman järjestäjiä, PiKri, Kansanlähetys sekä Pirkkalan metodistiseurakunta. Minä olen metodistiseurakunnan pastori Maarit Laamanen. Hienoa, että olet löytänyt tiesi tänään tänne Suupantorille.

Mahdollisesti näit kutsun tähän Jeesus- päivän tapahtumaan paikallislehdessä, tai jostain ilmoitustaululta luit mainoksen, jossa kutsuttiin tähän tilaisuuteen. Saattaa hyvinkin olla, että sait postissa kutsun Jeesus- päivään. Et kuitenkaan ole paikalla sattumalta tai vahingossa, vaikka mielestäsi olisit vain osunut samanaikaisesti meidän kanssa torille tänään. Juuri sinut on kutsuttu tänne tänään ja sinä vastasit siihen kutsuun, joka sinulle esitettiin ja saavuit paikalle.

Usein kun saamme jonkin kutsun, vaikkapa hääkutsun, meidän tulee toimia jotenkin vastataksemme kutsuun. Hyvin usein pyydetään ilmoittautumista etukäteen, tai pyydetään käymään netissä ilmoittautumassa, joskus riittää vain paikalle tulo. Mutta vastataksemme kutsuun meidän on jollain tavalla toimittava sen hyväksi, vaikka vastauksemme olisi kieltävä. Usein meiltä oikein odotetaan
vastausta, koska sillä on merkitystä kutsun esittäjälle. Emme pysty ohittamaan meille esitettyä henkilökohtaista kutsua.

Sinut on kutsuttu myös johonkin todella paljon suurempaan ja hienompaan asiaan kuin osaat kuvitellakaan, nimittäin elämään Jumalan yhteydessä. Tämä kutsu on henkilökohtainen, tätä ei voi ohittaa ylimalkaisesti, tai olla reagoimatta kutsuun. Tämä kutsu on annettu sinulle Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen ristinkuolemassaan. Saatat ajatella, että mitäpä sinun tarvitsee jostain Jeesuksesta välittää. Eläthän ihan siivosti, tekemättä mitään suurempia vääryyksiä, kohtelet lähimmäisiäsi hyvin ja menestyt elämässä. Mihinpä tässä sitä Jeesusta tai pelastusta tarvitaan? Tai voi olla aivan päinvastoin. Ajattelet, että Jeesus ei voi olla sinua varten, Hän ei voi rakastaa tekojeni tähden. Takana voi olla vähän rankempi menneisyys ja tullut tehtyä sitä ja tätä eikä elämä näyttäydy kovin kauniina. Kyse ei olekaan siitä miten sinä olet suorittanut elämää, millainen menneisyys sinulla on. Kyse ei ole siitä, mitä sinä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä. Kyse on siitä, mitä Jeesus teki. Jeesus kuoli ristillä meidän jokaisen tähden, jotta meillä olisi elämä Jumalan yhteydessä.

Raamatussa Johanneksen evankeliumissa luvussa 14 jakeessa 6 Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Jeesus on ainoa tie Jumalan luo. Hän kuoli meidän jokaisen syntien tähden, jotta meillä olisi elämä. Vastaamalla Jumalan kutsuun myöntävästi eli ottamalla vastaan Jeesuksen, pääsemme elämään Jumalan yhteydessä ja saamme iankaikkisen elämän. Mitä sinä vastaat tähän kutsuun, jonka Jumala sinulle esittää? Jumala odottaa juuri sinun vastaustasi.

    -Maarit

Pirkkalan metodistiseurakunta

Monelle lukijalle Pirkkalan kotiseurakunta saattaa olla jo tuttu nimi tai olet ehkä käynyt jossakin tilaisuudessamme. Pirkkalan metodistiseurakunta saattaa kuulostaa äkkiseltään vähän vieraammalta. Pirkkalan kotiseurakunta on viime kesänä vaihtanut nimensä Pirkkalan metodistiseurakunnaksi.

Olemme siis metodisteja. Pirkkalan metodistiseurakuntana olemme koko historiamme ajan eli vuodesta 2010 olleet osa Suomen Metodistikirkkoa. Koska aikaisempi nimemme on aiheuttanut hämmennystä, päätimme, että vaihdamme nimemme kertomaan suoraan sen ketä ja mitä olemme.

Metodismi on kansainvälisesti suuri herätysliike. Metodistikirkossa jäseniä on maailmanlaajuisesti yli 11 miljoonaa. Me Pirkkalan metodistiseurakuntana olemme osa tuota suurta metodistiperhettä. Metodistikirkossa ajatellaan juuri näin, että olemme kaikki yhtä perhettä. Kaikki kristityt olemme myös samaa Kristus- ruumista ja pyrimmekin toimimaan muiden kirkkokuntien kanssa hyvässä yhteistyössä. Suomessa on yhteensä 11 metodistiseurakuntaa, joissa jäseniä on yhteensä noin tuhat henkilöä.

Metodisteina haluamme seurata kolmea yksinkertaista sääntöä; Älä tee pahaa ajatuksin, sanoin tai teoin. Tee kaikkea hyvää rakastaen ja palvellen toisia ja koko luomakuntaa. Pysy Jumalan yhteydessä ja rakkaudessa. Kuulostaa ehkä yksinkertaiselle ja helpolle, mutta niiden noudattaminen on vaikeampaa kuin kuvittelisi. Tarvitsemme toinen toisiamme ja Jumalan Pyhän Hengen ohjausta ja apua, jotta pidämme nämä säännöt mielessä ja pystymme niitä toteuttamaan. Kuitenkin sääntöjen toteuttamisen tulisi olla niin yksinkertaista, että katseemme ja huomiomme pysyisi Jumalassa eikä sääntöjen toteutuksessa.

Haluamme olla avoin, hyväksyvä ja tavoittava seurakunta. Meille jokainen ihminen on arvokas, Jumalan luomus, mestariteos. Meillä on ehtoollinen kaikille avoin. Haluamme kohdata sekä niitä ihmisiä, jotka ovat uskosta osattomia, mutta myös heitä, jotka ovat jo vastaanottaneet Jeesuksen elämäänsä vapahtajana ja kaipaavat seurakuntayhteyttä. Haluamme antaa seurakuntalaisille tilaa palvella ja löytää oma kutsumuksensa ja tehtävänsä. Pyrimme rohkaisemaan ja auttamaan niin hengellisen kuin konkreettisen avun tarpeessa olevia.

Olemme rukoileva seurakunta. Haluamme toteuttaa Jumalan meille antamaa tehtävää Pirkkalassa ja sitä paikkaa haluamme täyttää rukoillen. Uskomme, että rukous on tärkein ja voimakkain työkalu seurakuntamme tehtävässä, tarjota pelastusta. Meillä on täällä torilla tänään sekä tilaisuuksissamme mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun. Myös esirukouspyyntöjä voi meille lähettää tekstiviestinä ja rukousrinki rukoilee niiden puolesta.

Meillä Pirkkalan metodistiseurakunnassa on kokoomme nähden paljon erilaista toimintaa. Meillä on jumalanpalveluksia kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 17. Nämä tilaisuudet pidämme Kyöstillä sijaitsevassa Pirkan Pirtillä. Säännöllistä pienryhmää toimintaa on Nuolialan kirjaston kerhohuoneella pidettävä ROK- ryhmä, jossa rukoillaan, opetetaan ja keskustellaan raamatusta. Muskari on toiminut Kurikankulmankoululla. Se on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja on ollut hyvin suosittu ja pidetty. Naisten seuroja on pidetty Kyöstillä, pienryhmävetäjän kodissa. Siellä on mahdollisuus keskustella erilaisista hengellisistä asioista ja saada kokea yhteyttä muiden naisten kanssa myös rukouksessa. Rukouskokouksia pidämme säännöllisesti kahdesti kuukaudessa ihmisten kodeissa. Kuten huomaatte, meillä on erilaista toimintaa ympäri Pirkkalaa. Uskon, että sinäkin löydät itsellesi sopivan paikan seurakuntamme tilaisuuksista. Olet sydämellisesti tervetullut tilaisuuksiimme! Tarkempia tietoja löytyy nettisivuiltamme www.metodistikirkko.fi/pirkkala tai voit tulla juttelemaan myös kanssamme. Tervetuloa tutustumaan!

-Maarit

Paikallispastorina seurakunnassa

Olen Laamasen Maarit, Pirkkalan metodistiseurakunnan paikallispastori. Olen toiminut seurakunnassa maaliskuun alusta lähtien, ensin seurakunnanhoitajana ja elokuun 2017 alusta paikallispastorina. Tämä seurakunta on minulle erittäin tuttu ja rakas. Olen ollut perustamassa Pirkkalan metodistiseurakuntaa, silloista kotiseurakuntaa, aivan alusta alkaen ja toiminut siinä aktiivijäsenenä koko ajan. Olen ollut mukana niin musiikkityössä kuin seurakuntaneuvostossakin. Pirkkala on paikkana myös tuttu minulle, asuimme perheeni kanssa seitsemän vuotta Pirkkalassa, kunnes muutimme Ylöjärvelle, jossa nyt asumme. Seurakuntayhteyteni on ollut muutosta huolimatta koko ajan Pirkkalan metodistiseurakunnassa.

Olen naimisissa ja meillä on puolisoni kanssa kolme lasta, tytär ja kaksi poikaa. Uusin tulokas perheessämme on pieni koiranpentu. Harrastan liikuntaa, pidän juoksemisesta, luen, jos suinkin ehdin ja neulon villasukkia. Olen opiskellut Suomen teologisessa opistossa monimuotokoulutuksessa teologian perusteita kaudella 2016- 2017 ja elokuussa 2017 aloitan päätoimisen opiskelun samassa oppilaitoksessa. Samanaikaisesti opintojeni kanssa teen myös paikallispastorin töitä, jotka hyvin tukevat opiskelujani. Koen, että Jumala on kutsunut minut seurakuntatyöhön, papiksi. Sitä kohti olen lähtenyt kulkemaan Jumalan johdatuksessa.
Haluaisitko tulla mukaan seurakuntamme toimintaan tai keskustella uskonasioista kanssani? Ota rohkeasti yhteyttä! Parhaiten tavoitat minut sähköpostin ääreltä maarit.laamanen@metodistikirkko.fi

Maarit Laamanen
050 4499 141