Jeesus-päivästä

Järjestimme Pirkkalassa Suupantorilla jo perinteiseksi muodostuneen Jeesus- päivän yhdessä Kansanlähetyksen sekä PiKrin kanssa. Tapahtuman avauspuheenvuoron piti seurakuntamme pastori Maarit Laamanen. Tässä hänen puheensa:

Kutsuttu

Olette sydämellisesti tervetulleita tähän Jeesus- päivään, joka järjestetään jo neljännen kerran. On hienoa, että juuri sinä olet tullut osallistumaan ja olet mukana. Tuttuun tapaan meitä on täällä useampia tapahtuman järjestäjiä, PiKri, Kansanlähetys sekä Pirkkalan metodistiseurakunta. Minä olen metodistiseurakunnan pastori Maarit Laamanen. Hienoa, että olet löytänyt tiesi tänään tänne Suupantorille.

Mahdollisesti näit kutsun tähän Jeesus- päivän tapahtumaan paikallislehdessä, tai jostain ilmoitustaululta luit mainoksen, jossa kutsuttiin tähän tilaisuuteen. Saattaa hyvinkin olla, että sait postissa kutsun Jeesus- päivään. Et kuitenkaan ole paikalla sattumalta tai vahingossa, vaikka mielestäsi olisit vain osunut samanaikaisesti meidän kanssa torille tänään. Juuri sinut on kutsuttu tänne tänään ja sinä vastasit siihen kutsuun, joka sinulle esitettiin ja saavuit paikalle.

Usein kun saamme jonkin kutsun, vaikkapa hääkutsun, meidän tulee toimia jotenkin vastataksemme kutsuun. Hyvin usein pyydetään ilmoittautumista etukäteen, tai pyydetään käymään netissä ilmoittautumassa, joskus riittää vain paikalle tulo. Mutta vastataksemme kutsuun meidän on jollain tavalla toimittava sen hyväksi, vaikka vastauksemme olisi kieltävä. Usein meiltä oikein odotetaan
vastausta, koska sillä on merkitystä kutsun esittäjälle. Emme pysty ohittamaan meille esitettyä henkilökohtaista kutsua.

Sinut on kutsuttu myös johonkin todella paljon suurempaan ja hienompaan asiaan kuin osaat kuvitellakaan, nimittäin elämään Jumalan yhteydessä. Tämä kutsu on henkilökohtainen, tätä ei voi ohittaa ylimalkaisesti, tai olla reagoimatta kutsuun. Tämä kutsu on annettu sinulle Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen ristinkuolemassaan. Saatat ajatella, että mitäpä sinun tarvitsee jostain Jeesuksesta välittää. Eläthän ihan siivosti, tekemättä mitään suurempia vääryyksiä, kohtelet lähimmäisiäsi hyvin ja menestyt elämässä. Mihinpä tässä sitä Jeesusta tai pelastusta tarvitaan? Tai voi olla aivan päinvastoin. Ajattelet, että Jeesus ei voi olla sinua varten, Hän ei voi rakastaa tekojeni tähden. Takana voi olla vähän rankempi menneisyys ja tullut tehtyä sitä ja tätä eikä elämä näyttäydy kovin kauniina. Kyse ei olekaan siitä miten sinä olet suorittanut elämää, millainen menneisyys sinulla on. Kyse ei ole siitä, mitä sinä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä. Kyse on siitä, mitä Jeesus teki. Jeesus kuoli ristillä meidän jokaisen tähden, jotta meillä olisi elämä Jumalan yhteydessä.

Raamatussa Johanneksen evankeliumissa luvussa 14 jakeessa 6 Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Jeesus on ainoa tie Jumalan luo. Hän kuoli meidän jokaisen syntien tähden, jotta meillä olisi elämä. Vastaamalla Jumalan kutsuun myöntävästi eli ottamalla vastaan Jeesuksen, pääsemme elämään Jumalan yhteydessä ja saamme iankaikkisen elämän. Mitä sinä vastaat tähän kutsuun, jonka Jumala sinulle esittää? Jumala odottaa juuri sinun vastaustasi.

-Maarit