Rukousilta

RUKOUSILTA on toiminut seurakunnassamme jo miltei sen perustamisesta lähtien. Rukousilloissa keskitymme rukoilemaan monenlaisten asioiden puolesta. Aiheina ovat esimerkiksi seurakuntamme asiat, Suomen asiat, koko maailmaa käsittelevät asiat Israelia unohtamatta ja myös henkilökohtaiset rukousaiheet. Meistä on ihanaa, että saamme yhdessä rukoilla, kiittää ja ylistää Jumalaa. Rukoustapoja on yhtä monta kuin on meitäkin – Joku rukoilee ääneen ja toinen hiljaa mielessään. Rukousilloissa voi pyytää myös henkilökohtaista siunausta tai esirukousta vaikkapa sairaudesta parantumiseen. Pyhä Henki toimii keskellämme ja Hänen voimansa vaikuttaa meissä tahtonsa mukaan. Rukousillat järjestetään joka toinen perjantai (parittomilla viikoilla) klo 18.00. Osoitteena on joko Koulutie 3 A 20 Anneli Ryhänen, tai Haapatie 22 B Aulikki Nurminen. Kokoonnumme vuoronperään molemmissa kodeissa. Paikka ilmoitetaan Iltakirkoissa, kotisivuillamme ja tekstiviestissä.

Iltakirkko

ILTAKIRKKO on seurakuntamme jumalanpalvelus ja juhla Jumalan kunniaksi. Iltakirkossa pyrimme antamaan Pyhälle Hengelle yhä enemmän vapautta toimia. Hän hoitaa, parantaa ja eheyttää meitä. Hän kuulee rukouksemme ja ottaa vastaan ylistyksemme ja kiitoksemme. Iltakirkossa tärkeä osuus on Jumalan Sanalla, opetuksella ja hyvällä musiikilla. Jokaisessa iltakirkossa vietämme Pyhää Ehtoollista. Puhujina ovat oma pastorimme Maarit Laamanen, seurakunnan vastuunkantajia sekä vierailevia puhujia. Lapsille järjestämme pyhäkoulua. Jumalanpalveluksen lopussa on kahvi/tee/mehu tarjoilu, jonka aikana tutustumme toisiimme. Iltakirkossa on mahdollisuus myös henkilökohtaiseen esirukoukseen. Iltakirkko järjestetään kuukauden ensimmäinen ja kolmas sunnuntai klo 17.00 Pirkan pirtillä Koivutie 15.

Muskari

Muskari on tarkoitettu lapsille ja lapsiperheille. Jenna-ohjaaja ottaa toiminnassa huomioon eri-ikäiset lapset ja lasten vanhemmat suunnitellessaan illan ohjelmaa. Musisoinnin ja laulun lisäksi muskarissa on aina pieni hetki, jossa puhutaan Taivaan Isän asioista. Muskari on ilmainen ja sinne voi tulla ilmoittautumatta aina silloin, kun se vain itselle sopii. Muskari on Kurikankulman koululla joka toinen maanantai, parittomilla viikoilla klo 18.00-18.45.

Jenna: 050 911 0294

 

Yhteysilta

Yhteysilta on seurakuntamme uusi toimintamuoto. Se on tullut raamattupiirin (ROK) tilalle. Yhteysiltaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat kokea uskovien yhteyttä rennossa ja luotettavassa ilmapiirissä. Illat sisältävät rukousta, Raamatuntekstistä avautuvaa puhetta ja keskustelua. Illassa voi olla myös musiikkia tai yhteislaulua. Toivomme, että tämä olisi meille jokaiselle hengellisen kasvun paikka. Iltojen vetäjinä toimivat seurakunnastamme tutut henkilöt. Yhteysillat ovat joka toinen keskiviikko (parilliset viikot) klo 18.00-19.30 Nuolialan sivukirjaston kerhohuoneessa.

Pirkkalan metodistiseurakunta

Monelle lukijalle Pirkkalan kotiseurakunta saattaa olla jo tuttu nimi tai olet ehkä käynyt jossakin tilaisuudessamme. Pirkkalan metodistiseurakunta saattaa kuulostaa äkkiseltään vähän vieraammalta. Pirkkalan kotiseurakunta on viime kesänä vaihtanut nimensä Pirkkalan metodistiseurakunnaksi.

Olemme siis metodisteja. Pirkkalan metodistiseurakuntana olemme koko historiamme ajan eli vuodesta 2010 olleet osa Suomen Metodistikirkkoa. Koska aikaisempi nimemme on aiheuttanut hämmennystä, päätimme, että vaihdamme nimemme kertomaan suoraan sen ketä ja mitä olemme.

Metodismi on kansainvälisesti suuri herätysliike. Metodistikirkossa jäseniä on maailmanlaajuisesti yli 11 miljoonaa. Me Pirkkalan metodistiseurakuntana olemme osa tuota suurta metodistiperhettä. Metodistikirkossa ajatellaan juuri näin, että olemme kaikki yhtä perhettä. Kaikki kristityt olemme myös samaa Kristus- ruumista ja pyrimmekin toimimaan muiden kirkkokuntien kanssa hyvässä yhteistyössä. Suomessa on yhteensä 11 metodistiseurakuntaa, joissa jäseniä on yhteensä noin tuhat henkilöä.

Metodisteina haluamme seurata kolmea yksinkertaista sääntöä; Älä tee pahaa ajatuksin, sanoin tai teoin. Tee kaikkea hyvää rakastaen ja palvellen toisia ja koko luomakuntaa. Pysy Jumalan yhteydessä ja rakkaudessa. Kuulostaa ehkä yksinkertaiselle ja helpolle, mutta niiden noudattaminen on vaikeampaa kuin kuvittelisi. Tarvitsemme toinen toisiamme ja Jumalan Pyhän Hengen ohjausta ja apua, jotta pidämme nämä säännöt mielessä ja pystymme niitä toteuttamaan. Kuitenkin sääntöjen toteuttamisen tulisi olla niin yksinkertaista, että katseemme ja huomiomme pysyisi Jumalassa eikä sääntöjen toteutuksessa.

Haluamme olla avoin, hyväksyvä ja tavoittava seurakunta. Meille jokainen ihminen on arvokas, Jumalan luomus, mestariteos. Meillä on ehtoollinen kaikille avoin. Haluamme kohdata sekä niitä ihmisiä, jotka ovat uskosta osattomia, mutta myös heitä, jotka ovat jo vastaanottaneet Jeesuksen elämäänsä vapahtajana ja kaipaavat seurakuntayhteyttä. Haluamme antaa seurakuntalaisille tilaa palvella ja löytää oma kutsumuksensa ja tehtävänsä. Pyrimme rohkaisemaan ja auttamaan niin hengellisen kuin konkreettisen avun tarpeessa olevia.

Olemme rukoileva seurakunta. Haluamme toteuttaa Jumalan meille antamaa tehtävää Pirkkalassa ja sitä paikkaa haluamme täyttää rukoillen. Uskomme, että rukous on tärkein ja voimakkain työkalu seurakuntamme tehtävässä, tarjota pelastusta. Meillä on täällä torilla tänään sekä tilaisuuksissamme mahdollisuus henkilökohtaiseen rukouspalveluun. Myös esirukouspyyntöjä voi meille lähettää tekstiviestinä ja rukousrinki rukoilee niiden puolesta.

Meillä Pirkkalan metodistiseurakunnassa on kokoomme nähden paljon erilaista toimintaa. Meillä on jumalanpalveluksia kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 17. Nämä tilaisuudet pidämme Kyöstillä sijaitsevassa Pirkan Pirtillä. Säännöllistä pienryhmää toimintaa on Nuolialan kirjaston kerhohuoneella pidettävä ROK- ryhmä, jossa rukoillaan, opetetaan ja keskustellaan raamatusta. Muskari on toiminut Kurikankulmankoululla. Se on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja on ollut hyvin suosittu ja pidetty. Naisten seuroja on pidetty Kyöstillä, pienryhmävetäjän kodissa. Siellä on mahdollisuus keskustella erilaisista hengellisistä asioista ja saada kokea yhteyttä muiden naisten kanssa myös rukouksessa. Rukouskokouksia pidämme säännöllisesti kahdesti kuukaudessa ihmisten kodeissa. Kuten huomaatte, meillä on erilaista toimintaa ympäri Pirkkalaa. Uskon, että sinäkin löydät itsellesi sopivan paikan seurakuntamme tilaisuuksista. Olet sydämellisesti tervetullut tilaisuuksiimme! Tarkempia tietoja löytyy nettisivuiltamme www.metodistikirkko.fi/pirkkala tai voit tulla juttelemaan myös kanssamme. Tervetuloa tutustumaan!

-Maarit

Paikallispastorina seurakunnassa

Olen Laamasen Maarit, Pirkkalan metodistiseurakunnan paikallispastori. Olen toiminut seurakunnassa maaliskuun alusta lähtien, ensin seurakunnanhoitajana ja elokuun 2017 alusta paikallispastorina. Tämä seurakunta on minulle erittäin tuttu ja rakas. Olen ollut perustamassa Pirkkalan metodistiseurakuntaa, silloista kotiseurakuntaa, aivan alusta alkaen ja toiminut siinä aktiivijäsenenä koko ajan. Olen ollut mukana niin musiikkityössä kuin seurakuntaneuvostossakin. Pirkkala on paikkana myös tuttu minulle, asuimme perheeni kanssa seitsemän vuotta Pirkkalassa, kunnes muutimme Ylöjärvelle, jossa nyt asumme. Seurakuntayhteyteni on ollut muutosta huolimatta koko ajan Pirkkalan metodistiseurakunnassa.

Olen naimisissa ja meillä on puolisoni kanssa kolme lasta, tytär ja kaksi poikaa. Uusin tulokas perheessämme on pieni koiranpentu. Harrastan liikuntaa, pidän juoksemisesta, luen, jos suinkin ehdin ja neulon villasukkia. Olen opiskellut Suomen teologisessa opistossa monimuotokoulutuksessa teologian perusteita kaudella 2016- 2017 ja elokuussa 2017 aloitan päätoimisen opiskelun samassa oppilaitoksessa. Samanaikaisesti opintojeni kanssa teen myös paikallispastorin töitä, jotka hyvin tukevat opiskelujani. Koen, että Jumala on kutsunut minut seurakuntatyöhön, papiksi. Sitä kohti olen lähtenyt kulkemaan Jumalan johdatuksessa.
Haluaisitko tulla mukaan seurakuntamme toimintaan tai keskustella uskonasioista kanssani? Ota rohkeasti yhteyttä! Parhaiten tavoitat minut sähköpostin ääreltä maarit.laamanen@metodistikirkko.fi

Maarit Laamanen
050 4499 141